Gastronauterne

Gastronauterne er som navnet måske antyder et forsøg på at skrive en humoristisk novelle, og det lykkedes da godt nok til at den kom med i Knud Larns Science Fiction magasin (som den ene af de to, jeg fik med det år). Den fik hverken nogen første eller anden plads, men det er også en relativt let sag, der lægger sig tæt op af David Brins Uplift univers. Her er der blot ikke så mange delfiner, men en blåhval og en bekymret ko.

Historien kan findes i Knud Larns Science Fiction og et uddrag kan læses her.

En anmeldelse af historien fra Himmelskibet af Science Fiction 2 – 11 nævner Gastronauterne

I ”Gastronauterne” (2 sider) af Jesper Rugård Jensen sendes et hold ”jordboere” ud for at byde en ny fremmed race velkommen i det interstellare samfund. Men de får ikke at vide præcis hvad deres opgave er før de når frem – histo-riens titel giver et fingerpeg i den rigtige retning! Novellen begynder i almindelig, seriøs stil, men ender med en sådan afvæbnende humor at man slår en latter op. Meget effektiv.

Leave a Reply