Himlens stjerner i de kolde nætter

Endnu en novelle jeg fik sendt til Knud Larns konkurrence, denne gang et point fra vindernovellen (som var Richard Ipsens meget fine”Den første europæiske koncert). Historien handler (tildels) om den første rumraket, der selvfølgelig blev forsøgt sendt op fra Porcelænsfabrikken i Valby engang i tiden før Anden Verdenskrig.

Denne var et forsøg på at skrive en kærlighedshistorie og en “alternate history” samtidig med science fiction delen. Jeg benyttede lejligheden til at læse en masse om porcelænsfabrikken i Valby omkring 1900 og andre lokalhistoriske kuriositeter; og på nær nogle tidsmæssige forskydninger, så er de store linjer nogenlunde korrekte. Det er en af de noveller jeg har været gladest for at skrive, da den idemæssigt næsten var færdig fra starten af. Herudover optræder der både aber, kyssende piger, ingeniører, zigøjnere og meget, meget mere i novellen.

En anmeldelse af Science Fiction no 12 udpeger Himlens stjerner til et måske bedre bud på en vinder.

Så synes jeg bedre om Himlens Stjerner i de klare Nætter af Jesper Rugaard Jensen, der er blevet tildelt andenpladsen. Handler om en ung dansk ingeniør der vil bygge en rumraket. Umiddelbart som en form for alternate history, da det foregår tilbage i 1920′erne.

Et uddrag kan læses her, og det nummer af Science Fiction, den var en del af kan ses her.

Leave a Reply