Det sker igen

Forlaget Kandor har udgivet en ny antologi om racisme, kontrolmentalitet, fremmedgørelse, ringeagt af menneskelig. Oplægget var, at det skulle være i horror/weird genren, og jeg skrev derfor novellen “Den søde ventetid”, der giver et bud på, hvordan vi opbygger hadet til andre. Måske ikke et helt realistisk bud, men så kan man læse den i overført betydning. Det var en interessant historie at skrive, da den tager sit udgangspunkt i og dermed synvinkel fra en ikke særlig sympatisk hovedperson, og fordi det kan være problematisk entydigt at skyde forklaringerne på det ‘onde’ over i det dyriske i os (Hvad man så end mener med dyriske og ondt)

Lektørudtalelsen er udpræget positiv, udover at påpege, at antologien er unik på dansk og sammenligne den med George Orwells 1984, så siger den endvidere:

Noveller som med sine skarpt optrukne linier mellem godt og ondt, frihed og kontrol tilsat noget horror vil tiltale de unge læsere. Kan absolut anbefales.

Jonas Willmann skriver pænt om mit bidrag på sin blog:

… og Jesper Rugårds ”Den søde ventetid”, som man ikke bør afsløre for meget om, tog også kegler hos mig, kort sagt fordi den tager røven på én.

Et lille uddrag kan læses her og bogen kan købes her.

Leave a Reply