Grønnedag med Fru Olsen

I forbindelse med Fantasticon.dk er der udgivet en bog med artikler, et enkelt digt og et par noveller. Novellerne er fra Fantastiks novellekonkurrencer 2010 og 2011, og en oversættelse af Alaistair Reynolds Soire. Det er en meget fin lille bog, illustreret med tegninger, billeder fra klassiske film og meget mere. Digtet er af A Silvestri, novellerne af Majbrit Høyrup, Richard Ibsen og Alistair Reynolds, og artiklerne/intereviews af Lars Ahn, Klaus Æ. Mogensen, Janus Andersen m.v.

En af novellerne er min, oprindeligt indsendt til Fantastiks novellekonkurrence 2011. Jeg vandt ikke, men novellen, jeg sendte ind, er med i bogen.

Det er en forholdsvis humoristisk sag om en stakkels SoSu-assistent, der oplever væmmelige ting i forbindelse med sit besøg hos Fru Olsen. Det er nok en velkendt trope med den fremmede der kommer til en mærkelig by, hvor indbyggerne ikke opfører sig helt normal, og der er noget væmmeligt, der lurer under overfladen, men jeg syntes den var sjov at skrive og håber at den på samme måde er interessant at læse.

En lille notits om bogen finder man her. Hvor der bl.a. står følgende om de danske historier i bogen:

The other stories in this programme book for Fantasticon 2012 were written by Danes. “Fremmedgjort” (“Estranged”) by Majbrit Høyrup was a thrilling sf story, and both Richard Ipsen’s “Rådyr” (“Deer”) and Jesper Rugård Jensen’s “Grønnedag med fru Olsen” (“Field day with Mrs Olsen”) were well written horror stories.

En bid (hø) kan læses her og bogen kan forhåbentlig snart købes på Ny Science Fictions hjemmeside og den hedder Kosmos og Katastrofer.

Leave a Reply