Krigen i himlen 1

NaerOgFjern-Forleden udkom Science Fiction Cirklens seneste bind i serien Under overfladen, en antologi af danske science fiction noveller. Det er bind syv og otte følger faktisk snart efter. Jeg har novellen Krigen i himlen med i den.

Det er en historie, der har været længe undervejs. Jeg skrev den først på engelsk i 2006/2007, i forbindelse med Eurocon 2007, der blev afholdt i Danmark. Den blev ikke publiceret (jeg har tendens til at skyde skylden på de meget stramme krav om længde, der var dengang (max 2007 ord), som betød at jeg måtte skære  her og der i den oprindelige historie, eller måske rettere slagte næsten hvert andet ord). Men alt godt kommer til den der venter, og her er så den  endelige version, der  blev folet som en meget sundere krabat med en vægt på omkring 4500 ord.

Hvorom alting er, så blev den ikke udgivet, men blev liggende i den virtuelle skuffe på min computer (sådan rent faktisk på Google Drive, hvor det meste af mine skriverier foregår – så kan NSA også læse med, nemlig). Jeg har skrevet på den sporadisk siden (på engelsk)), men det var først her til foråret, at jeg kastede mig over den igen. Jeg genskrev den på dansk og fik den færdig og skippet afsted til redaktionen og blev udvalgt  og kan nu ses på tryk. Den er så i mellemtiden blevet skrevet færdig på engelsk, og er i skrivende øjeblik ved at blive oversat til tysk – og er nu blevet trykt i programbogen til den tyske Muccon oktober 2013. Hvor jeg også har været ned og læse den engelske version op – noget nervøs foran to tyske tilhørere. Programbogen kan købes på amazon.

Historien er en nano-teknologi historie, og ser (lettere humoristisk) på en verden, hvor det er muligt at splejse ens bevidsthed sammen med nanorobotters og blive et nyt og bedre menneske. Hvordan vil det hænge sammen med psykisk sygdom (eller nok rettere med mine noget tågede forestillinger om at være skizofren)?

Man kan i øvrigt finde mange kendte ansigter i antologien, hvis man er til nutidige danske fantastiske noveller: Gudrun Østergaard, Flemming Rasch, Lars Ahn, Manfred Christiansen, Kenneth Krabat og Lonni Krause og …  Der er også et tidsrejseeventyr, hvor man kan være helten af Simon Chrisiaensen. Der er en række andre med som jeg aldrig har læst før eller kun en enkelt gang eller to, herunder min foreløbige yndlingshistorie, nemlig Henning Andersens Fyrtårnet, som er en på alle måder fantastisk hård science fiction historie med et meget virkningsfuldt sprog.

Den første anmeldelse er tikket ind, her fra litteratursiden.dk:

Blandt de noveller jeg især bed mærke i, er Jesper Rugård Jensens ’Krigen i himlen’. Da Eigons kone bider ham i læben under et kys, overfører hun utilsigtet nogle af sine nanoer til ham. Eigon har aldrig fået lavet nogen udvidelser, da stemmerne i hans hoved har sagt nej. Så hvad sker der, når en skizofren krop tilføres nanoer, der arbejder for at hjælpe værtskroppen mange personligheder med at opnå sine mål?

En anden kan findes her og siger:

“Krigen i himlen”: Fjendtlige nano-robotter går amok i en gal mand. Sjov surrealistisk historie, som bruger sin genre og er godt skrevet, men uden så meget dybde og univers udenom.

Og Himmelskibet anmelder den her og siger:

“Jesper Rugård Jensen: “Krigen i himlen” – Nanobotter i borgerkrig inden i en skizofren ægtemand. Sorthumoristisk variant af “Postbudet ringer altid to gange”, der er pænt grum.

Nær og fjern kan købes hos forlaget her eller lidt senere nok fra både saxo.dk og andre velassorterede butikker.

One comment on “Krigen i himlen

  1. Reply Carl-Eddy Skovgaard Sep 22,2013 17:21

    Tak for omtalen. Jeg mener i øvrigt også selv at Fyrtårnet er en af de bedste historier i antologien.

Leave a Reply