Sigfred og Farphner

Knud Larns noget uregelmæssigt udkommende fanzine har i mange år haft en novellekonkurrence, som jeg flere gange har deltaget i. Det var faktisk disse konkurrencer, der ansporede mig til at skrive mere vedholdende og målrettet, da de gav en konkret og opnåelig mulighed for udgivelse. Det ser ud til at han med nummer 22 har udgivet næstsidste nummer og det indeholder en række noveller fra en konkurrence med temaet “Danskerne og fremtidens kulturliv”.

Jeg indsendte en historie inspireret af Wagners Ringcyklus, hensat til en fjern fremtid, hvor menneskeheden er emigreret til Oort-skyen og forsøger at holde fast i deres fortid. Herunder historien om, hvordan det gik til at de endte ude i det evige mørke.

Historien er nok det tætteste, jeg har været på at skrive langt ude i fremtiden-historier, men jeg snyder også lidt ved at den længste fremtid er rammen om den egentlige historie (eller også er det en meget finurlig kinesisk æske med mange rum).

Ud over min historie er der vinderhistorien af A Silvestri, og noveller af Pia Lindestrand, Oliver Ruby og Mark Hvilsted.

Et lille uddrag kan læses her.

Leave a Reply