En lang og drømmeløs søvn

image
For snart længe siden udsendte Kandor en indkaldelse til en vampyrantologi. Jeg skrev en historie og sendte den ind, men historien kom ikke med, og jeg skrev den derefter om (rigtig mange gange), og den endte sit liv i antologien “De andres blod” i stedet.
En lang og drømmeløs søvn er en science fiction vampyr-historie, for så vidt at den foregår i fremtiden og der er vampyrer med. Ideen bag var tanken om, hvad der kunne ske med samfundet, hvis vampyrer virkelig pludselig trådte ud af mørket og begyndte at æde mennesker. Hvordan ville det påvirke os. Som med så meget andet, så tror jeg at mennesker er utroligt tilpasningsvenlige, så der ville ikke gå lang tid, før vi havde vænnet os til den nye verden.
Historien foregår et par år efter denne katastrofe og vores helt er en politibetjent, der mest arbejder med overvågning af parkeringskældre, og han bliver involveret i opklaringen af piger, der forsvinder fra et hospital. Det er selvfølgelig en lidt mere speget sag, og han kommer ud for lidt af hvert.
Jeg brugte lang tid på selve verdensopbygningen, og der er en del scener, som er klippet ud af den endelige novelle; men en af pointerne er selvfølgelig at vi er lærenemme, og menneskene har snart overtaget en del af de unoder, som vampyrerne ellers står for.
Historien foregår i København, både i Søndermarken, på Amager og i centrum. Det er altid en fornøjelse at bruge steder man kender, og f.eks. Søndermarken har cisterne, som er et sted, man ikke ville kunne finde på selv, men som er ganske fantastiske som baggrund for en vampyrhistorie.

Historien kan sammen med andre noveller købes via Valeta, og der er endda også en bogtrailer og det hele.

Leave a Reply